3 Ocak 2012 Salı

Minibüsler kaldırılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yakın zamanda minibüslerin kaldırılacağını, taksiciler için ise ortak bir çağrı merkezi kurulacağını söyledi

Megakent ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan önemli açıklamalar geldi. Cine5'te yayınlanan 'Ece'nin Konukları' programına katılan Topbaş, "Minibüsler kaldırılacak. Ama minibüs esnafını mağdur etmeyeceğiz. Mesela; bu esnaf otobüs hatlarına yönlendirilecek" dedi. Artık taksilerin caddelerde boş dolaşmayacağını ifade eden Topbaş, "Bir çağrı merkezi kuruyoruz. Bir caddede kaç taksi aracı olacağını merkez kontrol edecek. Araçlar çok güvenli olacak. Kartını okutabilen şoför, kontağı açabilecek. Başkasının kartını okutan, aracı kullanamayacak. Taksilerin içinde panik düğmesine varacak kadar ileri bir yöntem kullanılacak" diye konuştu. Kadir Topbaş, İstanbul'daki trafik sıkıntısıyla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:

ÖZEL ŞERİTLER...
"Projelerimiz sayesinde bu sorunu 1-2 yıla kadar çözeceğiz. Metro hatları genişletilecek. Yeni metro hatları açılacak, otobüslerin hepsi yenilenecek. Taranmış şeritler yapıyoruz. Otobüsler ve 3 yolcu taşıyanlar bu şeridi kullanacak. Bunları termik kameralar okuyacak. Akıllı kavşaklar yapıyoruz. Bekleme azalacak."

BEYLİKDÜZÜ HATTI BENİ YANILTTI
'Kadir Topbaş, Avcılar- Beylükdüzü metrobüs hattı konusundaki soruları da şu sözlerle yanıtladı: "Beylikdüzü için yıl sonuna söz vermiştim. İlk kez 'Asla Şubat'ı bulmayacak' diye büyük konuştum ve ilk defa böyle bir hata ettik. Ama trafiğin içinde çalışıyorsunuz. Bazı aksaklıklar oldu ve sonuçta süreç uzadı. Ben bu yüzden herkesten özür diliyorum. Çalışmanın Şubat sonuna yetiştirilmesi için uğraşıyoruz."

Hiç yorum yok: